Images

Facebook Yetenek Sizsiniz Virüsü Kaldırma



Merhaba . Bu gün çoğu Facebook kullanıcısının yakalandığı çok sinir bozucu bir virüsü tartışacağız. Ama öncelikle bunun neden yapıldığını sizlere açıklamak istiyorum. Şunu da belirteyim ki aslında bu virüs sadece bir tane değil. Onlarca kişi tarafından hazırlanmış farklı virüsler olabilir. Bu nedenle sizlere seçenekleri fazla tutmaktan kaçınmayacağım, bu saçma virüslerin çözümleri için sizlere fazla öneride bulunacağım. 


Bunu Neden Yapıyorlar ?

Arkadaşlar tahmin olarak sizlere reklam yapmak için olduğunu söylemek istiyorum. Örneğin adamın teki virüsü başlatıyor. Virüs yayılıyor , yayılıyor , yayılıyor ve en sonunda istenilen kitleye ulaşıldığı zaman sizlere "YETENEK SİZSİNİZ" paylaşımları yerine reklam paylaşımları yaptırıyorlar. Bu virüsten geçmiş yıllarda çok az sayıda vardı fakat günümüzde bu virüs fazlasınca hesaba bulaşmış olmakta ve hala da yayılmakta.

Bu Virüsün Çözüm Yolları Nelerdir ?

Arkadaşlar bunun birçok nedeni olduğundan dediğim gibi sizlere çözüm yollarını fazla tutacağım.

1. Çözüm Yolu - AntiVirüs Programları Kullanın.

Bu virüsten kurtulmanın gerçek yolu aslında güçlü antivirüs programlarını kullanmadan geçer. Özellikle de "avira" tarzı antivirüs programları kullanmanızı şiddet ile tavsiye ederim çünkü bu tür antivirüs programları hem bilgisayarınızı yavaşlamadan ve kasmaktan korur hem de siz dosya indirirken aynı zamanda dosyalarınızı da tarar. Avira antivirüs programı size anında sonuç verir. Bizzat bizim tarafımızca denenmiş bir şeydir.

2. Çözüm Yolu - Eklentilerinizi Sık Sık Kontrol Edin.

Arkadaşlar bu da bir kurtulma yöntemidir ama çoğunlukla bu tür virüs hazırlayan insanlar bu tür yerlere erişmenizi virüs ile hemen engelleyebilir. Ama engellememiş ise sizler sık sık kontrol ediniz mutlaka bizzat tanımadığınız eklenti gördü iseniz hemen siliniz. Bu tür eklentiler sizleri sadece Facebook'da mağdur kılmaz webcam'inize bile erişebilir. Sizlerin fotografını kötü amaçlı olarak kullanabilirler.

3. Çözüm Yolu - Facebook Uygulamalarınızın Yetkilerini Sık Sık Kontrol Edin.

Arkadaşlar bu virüs sandığınız şey aslında size Facebook'a verdiğiniz izinle (Oyunlara girerken verdiğiniz "Kabul Et" ve "Vazgeç" butonları) bir uygulamanın sizler adına paylaştığı şeyler de olabilir. Bu sayede sizlere isteğiniz dışında paylaşımlar yaptırabilir.

4. Çözüm Yolu - Virüs'ün Regedit Bölümünden Kaldırılması. ( Kesin çözüm. )

Windows 7 Kullananlar: Arama bölümüne "regedit" kelimesini yazıp enter'e bas. Çıkan pencerede "Hkey_local_machine-Software -> Policies -> Google -> Chrome" bölümünde çıkan "asdasdasdasdxsdadç" gibi isimli dosyaları silmek virüsün tamamen silinmesi için yeterlidir.

Windows XP Kullananlar: "Başlat -> Çalıştır" pencerelerini sırası ile açarak çıkan boşluğa "Regedit" penceresini açın. Pencerede "Hkey_local_machine-Software -> Policies -> Google -> Chrome" bölümünde çıkan "asdasdasdasdxsdadç" gibi isimli dosyaları silmek virüsün tamamen silinmesi için yeterlidir. 


Okuduğunuz için teşekkürler.Yorumlarınızı bekiyoruz.Alıntı yasak değildir.Teşekkürler.

2 yorum: