Images

Resident Evil 5 İnceleme.



Merhaba arkadaslar bu gün sizlerle birlikte Resident Evil 5 adlı oyunu inceleyeceğiz arkadaşlar . Öncelikle oyunu birkaç bölüme ayıracağımı söylemek istiyorum. Öncelikle bir ayrıntıya baglayarak bir inceleme yapalım arkadaşlar. Ve incelemeye başlayalım. Hikaye şeklinde ilerlenecektir.



Arkadaşlar oyuna Chris Redfield ile başlıyoruz arkadaşlar. Oyun gayet muhteşem bir yerde olduğunu görüyorsunuz ama afrikada yaşayan insanların size yamyam gibi göründüğünü de hissediyorsunuz arkadaşlar. Chris Redfield gerçekten de bu durumdan hoşlanmıyor ve bir arkadaş buluyor kendine daha doğrusu bir arkadaş ayağına geliyor. Oyunun ilerisinde bu kız ona kesinlikle ihanet etmiyor arkadaşlar. Kızın adı Sheva. Kız gerçekten de size dost oluyor ve sizle birlikte ilerliyor. Fakat bir miktar ilerledikten sonra herkezin kaybloduğunu görüp bir telaşa kapılıyorlar. Kendilerine orada yaşayan bir insan yardım ediyor ve silah veriyor. Chris ve Sheva da saf gibi adamı orada bırakıyor arkadaşlar. Adam orada bırakılınca akıllarına adamı yakalayacakları gelmiyor tabi ve yollarına tüm hızlarıyla devam ediyorlar ve dediğim oluyor. Adamı yakalayıp oracıkta katlediyorlar. bunu biraz uzak bir evden izleyen chris ve sheva hemen savunmaya geçiyorlar. Ve hikaye böylelikle başlıyor arkadaşlar. Birazcık atlıyoruz hikayemizin ortalarına doğru çünkü bu kadar uzun birşeyi kısa bir yazıda ben de sığdıramam siz de okuyamazsınız zaten ama ben elimden geldiği kadar uzun yazmaya çalışacağım . Arkadaşlar daha yeni anlattıgım kısımdan sonra arkadaşlar uçak çağırıyorlar ve ilerliyorlar arkadaşlar uçağa büyük bir alan lazım olduğu için uçağa yakın durup uçağın inebileceği bir yer arıyorlar. Ama uçağı da kaybediyorlar arkadaşlar maalesef. Arkadaşlar oyunun sonlarına doğru da jill ve wesker bu olayın arkasıda ve ne peşinde oldukları araştırılıyor ve jill'in aslında bir virüs tarafından ele geçirildiği savunuluyor ve jill'i bir savaşta öldü sanıyorlar. Ona ölüp de ne olmadığını biraz daha ilerde anlatacağım arkadaşlar neyse devam edelim . . . Arkadaşlar son bölüme atlayalım hemen . Wesker orada inanılmaz bir hal alıyor arkadaşlar. O aldığı hal ile herhangi bir yardım olmadan onların yaşaması imkansız bir şey gib oluyor . En son bölümde de arkadaşlar hepinizin aklından geçtiği gibi wesker ile savaşıyoruz ve başarılı olmanız için easy olmamanız lazım ya da sheva olduğunuzda son bölümde bir hız etkinliği olacak orada bir tek hızlı tıklayabilmek için bot kullanmalısınız gerçekten orayı elinin hakkıyla geçebilen ve oyuna hard devam edebilen bir oyuncu görmedim arkadaşlar açıkçası. Birazcık zorlar . Wesker yenilir ise eğer jill kendine geliyor ve bize yardım için helikopter ile geliyorlar. Sheva ve Chris tam uçağa biniyorlar wesker ellerini uçağa kadar uzatıyor ve uçağı lava ve kendisine doğru çekiyor . Ama en sonunda chris ve shevanın devreler atıyor ve ellerine roketleri alıp lavın içine (weskere doğru) sıkıyorlar. Tabiki helikopter içinde ölmemiş bir jill bedeni varken.

--..Biraz Ayrıntı..--

Grafikler: Arkadaşlar oyunun grafikleri geçmiş versyonlara göre çok güzel gerçi resident evil 4 ile çok bir fark olduğu soylenemez ama yine de güzel 4. oyuna göre.

Buglar: Arkadaşlar oyun şu anda herhangi bir buga sahip değil.

1 yorum: